5

авг

ribbon

Футболният съюз внезапно поумня

Няма да има „блокирани“ часове заради родните мачове

Публикувано в: България;
От: pointburgas

БФС няма да се възползва от правото си на “блокирани часове” и по този начин феновете на футбола в България ще могат свободно да гледат любимите си международни първенства, обяви Борислав Михайлов. Подобен ход щеше да удари най-сериозно английското първенство и телевизиите “Диема” и “Нова Спорт”.

“Преценихме, че за да не лишаваме любителите на футбола от Английското първенство, е по-добре да не се възползваме от правото на блокирани часове. Така всеки може да гледа каквото си иска”, заяви президентът на БФС.

Михайлов, Валентин Михов и изпълнителният директор на ТВ7 Евелина Колева разкриха подробности от договора за телевизионните права. Както е известно премиерът Бойко Борисов отдели 1,8 млн. лева за БНТ, за да може националната телевизия да има първи избор на мачовете. Останалите 4,2 млн. лв. са осигурени от Михов и ТВ7.

“Искам да благодаря на Цветан Василев и банката КТБ. Те винаги са помагали на спорта. Също така пихме кафе с премиера Бойко Борисов и се договорихме държавата да отпусне 1,8 млн. лева на БНТ. Единствената оферта, която бе получена във футболния съюз, бе тази на Валентин Михов. Той осигури банковата гаранция и е най-добрият в това отношение“, добави Михайлов.

Сделката е на обща стойност 6 млн. лв., като 5 милиона ще бъдат разделени между клубовете. Те сами трябва да се разберат как точно да бъдат поделени. БФС по закон взима 10% от сделката или 600 000 лв., а посредникът Валентин Михов още 400 000 лв. Той обаче се отказва от тях в полза на банка КТБ.

“Засега е сигурно, че двата канала ще излъчват по един мач на кръг. Към TВ7 има отправена оферта да предава по още една среща. Така общата бройка ще стане по три двубоя на кръг. Дали от първия или от втория, още не е на 100% ясно. Днес или утре ще се разбере. Надявам се в по-късен етап на шампионата и целият кръг да бъде разпреден за излъчване.


Подобни публикации