17

яну

ribbon

Убиват животните и в Резово

Ще умъртвят и биволите – нелегални емигранти

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Лабораторните резултати от пробите на изследваните животни в село Резово са положителни. Установен е вирус на шап от типа “Антет 20100″ на името на село в азиатската част на Турция. Това съобщи на извънредна пресконференция генералният директор на Националната ветеринарномедицинска служба Йордан Войнов.

Той е разпоредил умъртвяването на всички животни в селото, които са около двеста. Ще бъдат умъртвени и 21 турски бивола, които са преминали границата и се намират в района на селото. Стопаните, чиито животни ще бъдат умъртвени в Резово ще бъдат обезщетени на 100 процента, както и тези в село Кости.

В Брюксел Войнов ще докладва за разпространението на шап у нас и ще поиска средства за възстановяване на загражденията по цялата дължина на границата ни с Турция. Става въпрос за възстановяване на телената мрежа от 143 км, които се явяват първото препятствие за животните. По всяка вероятност новите заграждения ще се извършват с български пари, а по-късно ще чакаме възстановяването им от Брюксел.


Подобни публикации