10

фев

ribbon

Тотото било валиума на народа

Шансът да се удари джакпота остава 1:14 000 000

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Рекордните 7 млн. лева достигна джакпотът в 11-я тираж на играта “6 от 49″ на Българския спортен тотализатор (БСТ). С натрупаната сума от постъпленията джакпотът във второто теглене на играта заема първото място в топ 10 на големите печалби на тотото у нас. Ð’ първо теглене на същата игра натрупаният джакпот също оцеля в неделя и достигна 1 335 000 лева.

“Огромен е интересът към играта – отворени са дежурни пунктове в страната”, съобщи в предаването “Кой говори” на Дарик заместник изпълнителният директор на спортния тотализатор Мария Янева. Комисията ще пристъпи веднага към тегленето, няма да има премерване на топките, защото това е направено през миналата седмица.

Според доц. Маруся Божкова от Факултет по математика и информатика в СУ “Св. Климент Охридски” теоретичната вероятност да се уцели шестица е единица разделена на около 14 милиона: “Шансът да се падне една комбинация от 6 числа измежду 49 е един и същи винаги и постоянно. Може да бъде изчислен, като се вземат предвид всевъзможните начини, по които може да изтеглите 6 произволни числа измежду 49, това се наричат комбинации, приблизителната им стойност е около 14 милиона”.

Тотализаторите са като успокоителни за хората, коментира председателят на Дружеството на психолозите в България Пламен Димитров: “Това, което е нужно на тревожния българин е запълване на съзнание, което го успокоява. Подобни игри са игри на всеки срещу всички, от които посредникът само печели. Това е малко успокоително, което можеш да си взимаш два пъти седмично, при това струва евтино. Късметът не може да се купи, но винаги се плаща.”


Подобни публикации