16

фев

ribbon

С камери следят кражбите на парно

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Депутати поискаха да се задължат всички фирми за топлинно счетоводство да подменят уредите за разпределение на абонатите, като новите да бъдат с радиозасичане, а също и да разполагат термокамери. С последните ще може да се установи кой краде парно от съседите си.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на икономическата комисия Валентин Николов предложи да се криминализират измамите с топлинна енергия, които натоварват сметките на изрядните абонати.

И в момента деянието е криминализирано, припомнят юристи. В действащия НК чл. 216а гласи: “Който сам или чрез другиго неправомерно наруши целостта на съоръжения или обекти от електропреносна или електроразпределителна мрежа, от газотранспортна или топлопреносна система, от система за пренос на течни горива, или на водоснабдителна или канализационна система, с което създаде условия за отклоняване на електрическа енергия, природен газ, течни горива, топлинна енергия или вода, или отвеждане на отпадъчна вода, се наказва с лишаване от свобода до пет години и глоба до двадесет хиляди лева.”


Подобни публикации