9

юни

ribbon

Съюзът на журналистите напъди наемателя си

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Управителният съвет (УС) на Съюза на българските журналисти (СБЖ) е прекратил договора за наем на Международния дом на журналистите във Варна с бившия наемател “Български имоти корпорация” ЕООД поради неговото неизпълнение от страна на наемателя. Това се казва в разпространена декларация на СБЖ. Поводът е ″неверни твърдения и изявления в медиите от представители на “Български имоти корпорация” ЕООД″.

Компания ″Български имоти корпорация″ ЕООД е тясно свързана с Петьо Блъсков чрез адвоката му Данчо Джиков, който е неин юридически собственик.
Прекратяването на договора е в защита на интересите на членовете и на имотите на СБЖ.
“Български имоти корпорация” ползва изцяло имотите на СБЖ, но не плаща дължимия и договорен наем за тях. “Напълно неверни са претенциите за “инвестиции” в обектите на СБЖ във Варна. Не са представени такива доказателства, въпреки че УС на СБЖ е изисквал да бъдат представени документи за така наречените “инвестиции”, се казва още в декларацията.
Наемателят е поел договорни задължения, но не ги е изпълнил – бил е задължен да плаща наем за ползваните от него имоти, а през 2010 год. е било подписано и споразумение за разсрочено плащане на наемната цена, което също не е било изпълнено, добавят от СБЖ.
Прекратеният договор за наем е многократно нарушаван от наемателя, като за тази негова договорна неизрядност се е произнесъл и Софийският районен съд, който е постановил наемателят да освободи и предаде имотите на СБЖ във Варна, се казва в декларацията.


Подобни публикации