1

авг

ribbon

Съдът стопира отнемането на лиценза на “Лукойл Нефтохим”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Пет дни, след като с решение на шефа на митниците Ваньо Танов бе отнет лицензът за данъчен склад на единствената рафинерия у нас “Лукойл Нефтохим”, Софийският административен съд (САС) отмени предварителното изпълнение на заповедта, съобщи mediapool.

. Ð’ информацията се казва, че според магистратите спирането би причинило на компанията “значителна или трудно поправима вреда”. “Този извод съдът е направил, след като е съобразил обстоятелството, че жалбоподателят е лицензиран складодържател и по отношение на него е приложим режимът на отложено плащане на акциз. Съобразил е също така и обстоятелството, че са сключени договори с “Холдинг БДЖ” ЕАД и “Столичен транспорт” ЕАД, по силата на които жалбоподателят е доставчик на дизелово гориво. Представено е и писмо от “Бългериан Авиейшън Груп”, видно от което не съществуват алтернативни източници за доставка на авиационни горива”, се посочва още в прессъобщението на съда.

Става въпрос за решения по две дела, заведени по жалби от “Лукойл”, които обаче не са окончателни и могат да бъдат обжалвани пред Върховния административен съд (ВАС) в 7-дневен срок. Казусите ще бъдат разгледани по същество от Софийския административен съд на 31 август, уточнява се още в информацията.


Подобни публикации