3

май

ribbon

Слагат брояч на катастрофи пред ВМА

Той ще сравнява броя на жертвите от катастрофи и от войни

Публикувано в: България;
От: pointburgas

“Брояч на катастрофите“ ще заработи в сряда пред Военно-медицинска академия. Инициативата е на лечебното заведение, КАТ – София и Българската асоциация на пострадали при катастрофи.

На електронно табло ще се изписва актуална информация за броя на жертвите на пътнотранспортни произшествия в София и страната, както и данни за загинали военнослужещи от международните сили в най-горещите конфликтни точки на света.

Целта на паралелната статистика е да покаже, че войната по пътищата в България взима повече жертви, отколкото там, където се водят реални бойни действия, се уточнява в съобщението.

Жертвите на катастрофи в страната от началото на годината са 186, а загиналите военнослужещи в Ирак – 25. Само през април у нас при пътни инциденти са починали 52 човека, докато загиналите военнослужещи в Ирак са 11. За цялата 2010 г. жертвите на пътно-транспортните съобщения в България са 775 души.

Освен сравнителната статистика, на електронното табло ще излизат полезна информация и ценни съвети за водачите на автомобили.


Подобни публикации