15

май

ribbon

Силвано Пранди отсвири федерацията на Лазаров

Андрей Жеков също обмисля оттегляне от националния

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Силвано Пранди отказа да води националния отбор по волейбол с открито писмо до медиите. Той бе поканен да заеме поста в понеделник, веднага след уволнението на Радостин Стойчев. Италианецът изложи мотивите си така: “Взех необратимото решение да отклоня поканата на Българската федерация по волейбол. След няколкото дни, през които обмислих, си дадох сметка, че липсват минимални условия за взаимодействие и взаимно единомислие, което не ми позволява да упражня по разумен начин моята работа. Благодаря на всички, които се обърнаха към мен с признание и пожелавам на българския национален отбор моето най-сърдечно “in bocca al lupo” за бъдещите им срещи.”

Отказът на Пранди остава федерацията в патова ситуация, тъй като до следващата седмица трябва да бъде решено кой ще води отбора в мачовете от Световната лита, които са от 25 до 27 май във Франкфурт.
Малко по-рано капитанът на тима Владимир Николов обяви пред радио “Дарик”, че титулярният разпределител Андрей Жеков, подобно на звездата Матей Казийски, обмисля да се откаже от националния отбор. Те трябва да обявят окончателното си решение до няколко дни. Двамата са афектирани от събитията покрай неуспеха на България в олимпийската квалификация, която се проведе преди дни в София, както и последвалото уволнение на селекционера Радостин Стойчев. Самият Николов призна, че още през тази година със сигурност също ще се оттегли и ще играе само на клубно ниво.


Подобни публикации