22

май

ribbon

Сидеров и Исмаилов се сбиха в БНР

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Лидерът на партия “Атака” Волен Сидеров и независимият депутат Корман Исмаилов се сбиха в студиото на програма “Хоризонт” по време на предаването “Неделя 150″. До сблъсъка се стигна, докато двамата спореха кой е предизвикал сбиването пред столичната джамия “Баня Баши”.

Според лидера на “Атака” Волен Сидеров привържениците му са били предизвикани от мюсюлманите пред джамията: “Ние по никакъв начин не предизвикахме тази група екстремисти, защото аз продължавам да твърдя, че в центъра на София има гнездо на ислямски екстремизъм. Там се разпространява литература, която призовава към свещена война с неверниците, Ñ‚.е. със всички нас. Почти всички джамии в страната са се превърнали в центрове на ислямския екстремизъм.”

Корман Исмаилов посочи на свой ред, че мюсюлманите просто са се защитавали от атаките на приворжениците на “Атака”: “Никой не отива с нож на джамия. Обаче когато зад гърба си има едни агресивни, крещящи, фанатично настроени крайни националисти, расисти, неофашисти, които мразят религията, които на нетолерантни…”

Генералният директор на БНР Валерий Тодоров заяви в декларация по повод инцидента, че е недопустимо ефирът на БНР – най-голямата обществена медия в страната – да бъде използван за разпалване на етнически, религиозни и национални вражди.


Подобни публикации