16

авг

ribbon

Самоубиец се вряза в автобус край Сливница

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Пътнически автобус изгоря напълно тази сутрин, след като 55-годишен мъж се вряза в него с висока скорост с автомобил „Ситроен”. Инцидентът стана на пътя София – Калотина, близо до Сливница. Шофьорът на леката кола загина на място, сред пътниците в автобуса четирима са с порезни рани, но няма сериозно пострадали.

Директорът на Областната дирекция на МВР София комисар Николай Николов съобщи, че шофьорите на автобуса са проявили изключителен професионализъм при катастрофата. Автобусът е бил на фирма „Юнион Ивкони”, с 43-ма пътници и 3-ма шофьори и е пътувал от Испания.

В хода на разследването е проведен разговор със съпругата на 55-годишния мъж. Тя е разказала, че съпругът й се е обадил по телефона в 06.00 часа сутринта и й е заявил, че ще се самоубие. В полицията сигналът е подаден в 07,06 часа. Конкретните причини за самоубийството ще бъдат установявани в процеса на разследването и засега има следствена тайна. Образувано е досъдебно производство. Снощи мъжът е извършил палеж на апартамента си в кв. „Стрелбище”, след което е посетил вилата си в Извор, където е взел автомобила и се е обадил на жена си, че ще се самоубие с катастрофа, разказа директорът на областната дирекция на МВР.

„Изключителен късмет за всички. Шофьорите са страшни професионалисти. Те са успели по най-бързия начин да отворят вратите и да спасят пътниците от горящия автобус. Шофьорът е успял да овладее автобуса, за да не се преобърне. Около 25 метра от мантинелата вдясно е разкъсана. Автобусът се е движил в крайна дясна лента, с невисока скорост”, каза комисар Николов.


Подобни публикации