21

апр

ribbon

Родни чиновници имали “фрапиращи” имоти

Комисията “Кушлев” била използвана срещу конкуренцията

Публикувано в: България;
От: pointburgas

“Чиновниците на средно ниво имат имоти, които са фрапиращи като мащаби и цени. Надявам се, че с новия председател на Комисията за установяване на незаконно придобито имущество ще започне да се разчиства корупцията по места, където има впечатляващи примери на роднински и партийни назначения, които създаваха различни лобита.”, каза в предаването “Преди всички” по “Хоризонт” Тихомир Безлов – експерт в Центъра за изследване на демокрацията. Той посочи сектор, в който Комисията изобщо не е работила:

“Стотици криминални предприемачи в Испания, Гърция и Кипър, да не говорим за разните по-сложни форми като Лихтенщайн, Монако и Ñ‚.н. – не се работи по тях, не се докосват дори. Върху тях не само преминават разни, босове и лидери. Чиновници дори на средно ниво имат имущества, които са фрапиращи и то не в офшорни зони, а в европейски страни, където има достатъчно информация. Въпреки това, нищо в тази посока не се прави.”

Като една от причините Тихомир Безлов изтъкна връзката по места между членове на комисията и правосъдните органи.

“Особено по места имаше една много интерсна симбиоза между магистрати и членове на комисията. Случаи, в които конкуренцията организираше и представители на конкуренцията, и прокурори, за да ударят своите противници.”, посочи Безлов.


Подобни публикации