21

юни

ribbon

Режат от телевизора Висшата лига за сметка на родната “А” група

Същото се отнася и за атрактивните европейски първенства

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Собствениците на водещите футболни клубове и БФС окончателно решиха да използват „вратичка” в правилника на УЕФА и да въведат „блокирани часове” за български футбол.
Това означава, че по време на мачове от родната „А” група българска телевизия няма да има право да излъчва мачове от чужди шампионати.

Тоест българският запалянко ще пропусне голяма част от двубоите от английската Висша лига, за сметка на футболни дербита с участието на “Лудогорец”, “Миньор”, “Калиакра” и останалите членове на футболния ни елит. Целта на блокираните часове е родната “А” група да привлече още повече вниманието на българските фенове.

“Не мога да коментирам решението на БФС”, заяви Михов, който е шеф на фирмата “С.Ð’.-Р.С.А.”, която е посредник за ТВ правата между БФС и телевизиите.

“До момента е пристигнала само една оферта от телевизия за излъчване на мачове от българския шампионат”, добави той, но не назова името й, тъй като не може да се преговаря поради все още текущия договор на БТВ.

За 30 юни е насрочена нова среща, на която вече окончателно ще се реши коя телевизия ще излъчва мачовете от българското първенство.

.


Подобни публикации