22

ное

ribbon

Разследват снимките на череп във Фейсбук

Прокуратурата се е самосезирала сама за деянието на хирурга

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Прокуратурата в Дупница се заема с разследване на хирурга д-Ñ€ Борис Дашков, който публикува зловещи снимки на отворен череп на пациент във “Фейсбук”, информира Монитор. Държавното обвинение се е самосезирало по случая, като е изпратен доклад и до заместник административния ръководител в Дупница Димитър Начев.

До скандала около Дашков се стигна, след като в неговия профил в глобалната мрежа бяха публикувани снимки на болен от рак мъж с разрязана глава. Гледката беше толкова потресаваща, че предизвика десетки гневни коментари на хората в интернет. Ден по-късно всички фотоси бяха свалени от профила на Дашков, а личните му данни ограничени.

С действията си младият дупнишки хирург е нарушил Закона за здравето и лекарската тайна, както и Конституцията на Република България, член 32, според който личният живот на гражданите е неприкосновен.

Пред свой близки обаче д-р Дашков коментира, че е имал позволението на пациента да бъде сниман. Още повече че снимките били в личния му профил, в който не е необходимо да влиза всеки.


Подобни публикации