25

окт

ribbon

Първата марка за 2011 г. – за Ванга

Публикувано в: България;
От: pointburgas

На 100 години от рождението на пророчицата Ванга ще бъде посветена първата издадена през идващата година пощенска марка. Това стана ясно от утвърдения тематиче план за издаването на пощенско-филателни продукти през 2011 година на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.


Очаква се  ”100 години от рождението на Ванга” да привлече интереса на колекционерите, тъй като за първи път в българското маркоиздаване се посвещава филателен продукт на българката, известна с феноменалните си способности.

Общо 43 марки, 5 илюстровани карти и 18 пощенски плика са предвидени в плана за 2011 година. Най-голямата част са на тема българска история и годишнини. С пощенски марки ще бъдат отбелязани 1200-годишнината от победата на хан Крум при Върбишкия проход, 135-годишнината от Априлското въстания, 20 години от създаването на Атлантическия клуб. “Година на горите” е темата на издание “Европа 2011″, което е в плановете на всички пощенски администрации на стария континент. Марките в раздел “България и света” ще бъдат посветени на 50 години от полета на Юрий Гагарин в Космоса, юбилеи от рождението на композитора Ференц Лист и на норвежкия изследовател и дипломат от началото на 20 век Фритьоф Нансен.


Подобни публикации