3

фев

ribbon

Пак искат такса “електромер”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

“В миналото НС успяхме да предложим и да бъде гласуван един член 120 “а” в Закона за енергетиката, в който се казва,че ЕРП-тата не могат да искат такса електромер от хората. Сега се предлага поправка – този член да отпадне”, заяви политологът и бивш депутат Минчо Христов, предаде БГНЕС, цитирана от vesti.bg.

“Ето за какво става дума – трябваше да се вземат по 5 лв. на месец на електромер и при 4 млн. електромера в страната, това прави 20 млн.лв. на месец. Какво излиза – 200 млн.лв. годишно ще вземат енергоразпределителните дружества за това, че имаш електромер вкъщи”, негодува бившият депутат.
“Съвсем отделно вече си плащаш изразходвана електроенергия. Смятам, че това е невероятен грабеж, ако предложените поправки от МС в Закона за енергетиката бъдат гласувани в НС и чл.120 “а” отпадне”, каза Минчо Христов. “Ако това стане, тези 3 частни дружества ще бръкнат в джоба на всички българи с над 200 млн.лв.”, предупреждава той.

За бившия депутат това, освен грабеж номер едно, ще стане и новина номер едно и то още когато поправките влязат за разглеждане в парламентарните комисии, което ще се случи съвсем скоро.
Проблемът не е само за единствения ни дом, дава пример Минчо Христов. Много хора имат къща на село или малка виличка. “Дори да не харчиш и един киловат годишно, ти си длъжен да плащаш 60 лв. на енергото за електромера си”, казва бившият депутат.


Подобни публикации