22

авг

ribbon

Отново проблем с руски туристи у нас

Публикувано в: България;
От: pointburgas

И това лято явно няма да се размине без проблем с летуването на руски граждани у нас. Българската туристическа компания Bulgarian Vip Tours (BVT) е съобщила на руските си партньори, че спира дейността си. От това може да пострадат стотици руснаци, които са на почивка сега в България, съобщи прессекретарят на Руският туристически съюз Ирина Тюрина, цитирана от РИА Новости. Тя е информирала, че вчера руските туроператори, които работят BVT, са получили писма, в които фирмата заявява, че не може повече да изпълнява задълженията си към партньорите.

„Ръководството на Bulgarian Vip Tours (BVT) с огромно съжаление ви съобщава, че сме принудени да преустановим дейността на компанията. Това решение е изключително тежко както за нас, така и за вас. Фалирането на един от нашите основни партньори, задържането на новите инвестиции, жестоките условия от страна на кредиторите, ни доведоха до състояние, в което не можем да продължаваме дейността си”, се казва в изпратеното писмо. Според думите на Тюрина, от туристите, обслужвани от въпросната фирма е поискано в някои хотели отново да си платят стаите. Става въпрос за 400-500 туристи, които сега са в различни български курорти, допълни Тюрина.

Същевременно, българската туристическа фирма е изпратила до медиите писмо, в което се потвърждава, че е фалирала. “Ръководството на „Бългериан Вип Турс” би искало да съобщи, че поради претърпени сериозни загуби, предизвикани от фалита на наш основен партньор и контрагент от Русия, плащането на туристическите пакети по българското Черноморие не може да бъде покрито. Компанията се опитва повече от година да компенсира загуби в големи размери на основния ни партньор , но поради обстоятелства, настъпили в последния момент, нашата компания не е в състояние в момента да изпълни сключени договори за този туристически сезон. През последните няколко месеца ръководството на „Бългериан Вип Турс” водеше интензивни преговори с няколко инвеститори, така че да осигури необходимия финансов ресурс, но поради забавяне на договорено финансиране, нашата компания е принудена да прекрати временно дейността си. Ръководството на компанията се извинява за нанесените щети и причинени неудобства, както на своите клиенти и партньори, така и на всички туристи. Бихме искали да ги уверим, че правим и невъзможното, за да преодолеем тази огромна криза. Компанията е потърсила помощ от партньорите си – туроператори за овладяване на кризата с престоя на туристите.», се посочва в писмото.


Подобни публикации