18

мар

ribbon

Нов протест срещу цените на горивата ще има в неделя

Организационният комитет на протестите ще се регистриа като неправителствена организация

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Нов граждански протест срещу цените на горивата ще се проведе на 27 март в страната. Възможно е да бъдат блокирани гранични пунктове и пътища. Това съобщи Ирмена Кръстева, говорител на организационния комитет на протеста, цитирана от “Фокус”. Тя е един от организаторите на гражданския протест на 12 март във “Фейсбук”. Тогава хиляди шофьори се включиха с личните си автомобили и блокираха трафика в повечето големи български градове.

Кръстева допълни, че резултатите от проведената тази седмица среща между представителите на правителството и превозвачите не са причина за отмяна на планирания граждански протест, както и че техните искания са по-различни. “Ние говорим с гласа на хората. Не смятаме, че индивидуални договорки в полза на определен бизнес биха били полезни за цялото общество”, каза Кръстева.

Исканията на гражданите са цената на горивата на територията на България да бъде до 2 лева, да има прозрачност на договорите, контрол на пазара на горива в страната, както и да се поставят измервателни уреди за качеството на горивото на всяка колонка на бензиностанциите.

Кръстева заяви, че протестът ще е мирен, което не изключва блокада на граничните пунктове или пътищата за определен период от време.

Ирмена Кръстева каза още, че ще бъдат внесени документи за юридическа регистрация на комитета като неправителствена организация, за могат да заявят официално и законово своите искания пред институциите и представителите на властта.


Подобни публикации