19

юни

ribbon

Музикант от Бургаската филхармония е загинал край Асеновград

Нещастният инцидент е станал при полет с парапланер

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Парапланерист загина в землището на асеновградското село Добростaн. Инцидентът е станал около 18 часа в събота. 27-годишният мъж от Пловдив е изгубил контрола на парапланера и е паднал в гориста местност. Загиналият е от Пловдив, но в момента работи в Бургаската филхармония.

Най-вероятната причина за трагичния инцидент, станал на старта за излитане, е желанието на  мъжа да извърши сложна фигура при липса на достатъчно опит като парапланерист, съобщи агенция КРОСС. По всяка вероятност той се е паникьосал, тъй като, според очевидци, не се е опитал да отвори спасителния парашут. Организаторите потвърдиха, че атмосферните условията са били перфектни за скоковете.
На мястото на инцидента веднага са пристигнали служители на Гражданска защита, противопожарна охрана, полиция и екипи на бърза помощ.
Тялото на загиналия е извадено от дерето с помощта на планински спасители и в момента е в Съдебна медицина на УМБАЛ “Св. Георги” – Пловдив. Близките са уведомени за инцидента. По случая е образувано следствие.


Подобни публикации