10

май

ribbon

МВР укрило смъртта на граничен полицай край Созопол

Публикувано в: България;
От: pointburgas

МВР укрива от обществото смъртен случай на служител от Гранична полиция, станал на 23 срещу 24 април. Това съобщи пред КРОСС бившият министър на вътрешните работи и депутат от Коалиция за България Румен Петков. Петков съобщи още, че в кръвта на починалия е била открита прекомерна доза алкохол, а трупът е открит от деца край Созопол.

“Този смъртен случай и неговото укриване показва манталитета на ръководството на МВР, на първия ръководител на министерството – вътрешния министър Цветан Цветанов. Не може да загине служител на МВР с много голяма доза алкохол в кръвта, да бъде намерен повече от 10 часа след инцидента, тоест на никой не му е направило впечатление, че той е изчезнал от работното си място, което означава, че и другите са били в същото неадекватно състояние. А това да се крие от обществеността и да няма назначена и обявена проверка и по този въпрос да се бездейства… Разбирате ли за какъв престъпен начин на мислене става дума, след като смъртният случай се укрива. Това ме кара да си мисля, че се укриват и извършени убийства в страната”, заяви Петков.

Според него тези процеси се виждат от партньорите на България и те са достатъчно показателни за състоянието, в което се намира МВР.

“По този актуален въпрос още днес ще депозирам в Народното събрание питане, за да покажа на министър Цветанов, че има хора, които ги боли за министерството, за неговите служители, за начина на организация, за провалите, които търпим през последните години”, посочи Петков.


Подобни публикации