17

ное

ribbon

Майка и щерки мамили чужденци с брак

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Семейство от Завет, извършвало трансгранични измами по схема за сключване на брак с чужденци, са задържани при полицейска операция на Главната дирекция „Криминална полиция” и Областната дирекция на МВР в Разград.
Ð’ схемата са участвали майка, дъщерите й и зет й. Арестувани са по сигнал, подаден от Интерпол – Йерусалим, за измама на израелски гражданин на стойност около 30 000 евро. Една от жените му обещавала брак и твърдяла, че се нуждае от средства, за да отиде при него.

В хода на процесуалните действия са намерени и иззети два лаптопа, компютърна конфигурация, 7 мобилни телефона и 11 SIM карти, тетрадки и листи с имена на чужди граждани, интернет адреси на сайтове, Skype адреси и мобилни телефонни номера, парични средства в различна валута и чуждестранни вестници за запознанства.

За задържаните има данни, че са извършители на поредица измами и опити за измами на граждани от Германия, Холандия и Турция. Криминалистите продължават работата за установяване на други потърпевши от действията на групата.


Подобни публикации