12

дек

ribbon

Майката на депутатката от Карнобат спечелила още европари

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Майката на депутатката от ГЕРБ Вяра Петрова е получила в началото на ноември 180 471.50 лв. за електронно обучение на деца от малцинствата. Според offnews.bg майката дори няма сайт. Парите, както и в предишните случаи, заради които Комисията за конфликти на интереси разследва депутатката, отново идват от Европа – по Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси”.

Проектът за платформата е на фирмата на майката на Петрова – Нели Димитрова Симова, Сдружение “Насърчаване на заетостта”. Той е одобрен по схема “Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства”, публикуван на сайта на Министерството на образованието, младежта и науката.
Министърът на образованието Сергей Игнатов е одобрил общо 59-те проекта, включително този на Сдружение “Насърчаване на заетостта”, на 7 ноември, а скандалът с източването на европрограми от близки на Вяра Петрова избухна още през октомври.
В първия сигнал срещу Петрова става въпрос за източване на 200 хил. лева чрез фиктивно обучение на персонал. В края на ноември стана ясно, че семейството на Петрова е усвоило не 200, а приблизително 700 хил. лева по европейски програми.
Според последния проект, спечелил 180 000 лева, фирмата на Симова трябва да направи електронна платформа, а няма сайт.


Подобни публикации