3

сеп

ribbon

Ловеч награждава младежа, спасил от удавяне 2 деца в Созопол

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Почетният знак на Ловеч и хиляда лева ще получи 20-годишният Христо Кънчев, който преди дни спаси две момичета от удавяне в морето край Созопол, ще бъде награден с почетния знак на Ловеч и 1000 лева. Предложението за наградата е на кмета Минчо Казанджиев, заради проявените гражданска доблест и героизъм от страна на Христо при спасяване на човешки живот.

Вчера Минчо Казанджиев поднесе на майката на младия мъж – Ганета Тотева, цветя в знак на уважение. „Гордея се, че вие и вашият син сте мои съграждани, поклон пред жертвоготовността на Христо, поздравления за вас, че сте отгледала и  възпитала такъв достоен човек” – обърна се към майката на Христо кметът Казанджиев. „Той много съжалява, че не е успял да спаси и третото момиче – каза просълзена Ганета Тотева. – И аз като вас много се гордея с него.”
Христо Кънчев е завършил тази година Професионалната гимназия по механоелектротехника в Ловеч, наесен ще е студент по социална педагогика във Великотърновския университет. В момента на трагедията той е готвач в близко заведение.


Подобни публикации