27

юли

ribbon

Камата става наш консул в Барселона

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Правителството назначи Христо Стоичков за почетен консул на България в Кралство Испания. Седалище на управление на новия дипломат ще е в Барселона и с консулски окръг, обхващащ автономните области Каталуния и Арагон.

Христо Стоичков е най-успелият български футболист в историята, както и един от най-известните българи по света. Той е много популярна личност не само в автономна област Каталуния, но и в цяла Испания и се ползва с голямо уважение сред обществото.

В резултат на непрекъснато растящия брой наши сънародници, желаещи трайно или временно установяване на територията на автономна област Каталуния и с цел подпомагане на бързото им интегриране, през 2008 г. бе учредена Българо-Каталунска асоциация за приятелство и сътрудничество „Свети Георги” в Барселона, на която Христо Стоичков бе избран за председател. В това качество той активно работи и участва в насърчаване и развитие на българо-каталунските търговски, икономически и културни отношения, се подчертава в правителственото съобщение.


Подобни публикации