14

мар

ribbon

И товарните превозвачи на протест заради горивата

Публикувано в: България;
От: pointburgas

До 15 часа в цялата страна превозвачи ще зареждат в бензиностанции с минимални зарядки и ще изискват данъчни фактури за това. Целта е да се обхванат максимално повече бензиностанции в големите градове.

Вчера на много места в страната се проведе национален протест срещу високите цени на горивата. Няколкостотин души блокираха Орлов мост в столицата за час. В центъра на града се образуваха огромни задръствания. Протестът бе организиран в интернет и в столицата обхвана няколко лъча. Преди да блокират Орлов мост, протестиращите се събраха пред Народното събрание.

Протестиращите настояват за по-ниски на цени на горивата чрез намаляване на акциза, ДДС и маржовете на печалба на рафинерията в Бургас и на бензиностанциите. Протестът срещу високите цени на горивата се проведе в цялата страна по сходен начин.

„Хората напомнят, че икономически вече са затънали толкова много, че вече няма накъде”, заяви Красимир Лалов – заместник-председател на Националното сдружение на българските превозвачи пред агенция “Фокус”.


Подобни публикации