14

мар

ribbon

И тираджиите изплашиха правителството

Междуведомствена комисия ще решава проблемите на товарните превозвачи

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Възможно е да спрем протестите, тъй като имаме добри новини. Това е заявил пред агенция КРОСС Валентин Боянов, председател на Българския съюз на товарните превозвачи, който днес организира протести в няколко града срещу високите цени на горивата.

„Има много добро развитие на нещата. Надяваме се и мислим, че досега не сме имали такова правителство – взеха под внимание това което се случи в неделя и днес. Вярваме, че ще успеем да направим така, че да си заслужават протестите, които направихме”, заявява Боянов. „За момента мога да кажа, че във вторник няма да има протест, защото трябва да се съберем и да обсъдим нещата.”

Той е обяснил, че оптимизмът на колегите му идва от създаването на обявената от премиера Борисов междуведомствена работна група от експерти на министерствата на финансите, транспорта  и икономиката, която трябва да анализира ситуацията на пазара на горива у нас. По този повод в сряда ще се състои дискусия, на която държавата ще събере представители на производителите и търговците на горива и с организациите на превозвачите. „Получим ли покана за този форум ще спрем протестите до неговия край, защото реално там проблемите на транспортните фирми, във връзка с увеличените пари на горивата, могат да се решат”, са думите Валентин Боянов.

От съюза на превозвачите остават в готовност за продължаване на протестните действия, ако исканията им не бъдат чути. Оттук-нататък обаче те ще бъдат концентрирани в София. Готови са и на крайната мярка – да  преустановят на транспортните услуги на територията на България. Това ще стане на 21 март.

„Няма да спрем на 100% всички товарни превози в страната. Но ще спрат много транспортни фирми, просто защото ресурсът им се е изчерпал до такава степен, че нямат пари да заредят гориво”, е позицията на Боянов.


Подобни публикации