3

яну

ribbon

Изтървахме Депардийо, да хванем останалите, съветва Божидар Димитров

Публикувано в: България;
От: pointburgas

„Когато преди Нова година председателят на Центъра за демографска политика Искрен Веселинов също предложи Жерар Депардийо да стане български гражданин, хората приеха това за екзотика. Всъщност идеята има съвсем сериозни основания да очакваме една вълна от желаещи да получат българско гражданство, богати чужденци, които бягат от високи данъци в собствените си страни”, заяви днес Божидар Димитров. Поводът бе новината, че руският президент Владимир Путин е подписал указ, с който френският актьор получава руско гражданство.

Според ексминистъра без портфейл Божидар Димитров, промените в Закона за българското гражданство и в Закона за чуждестранните инвестиции, свързани с предоставянето на българско гражданство срещу инвестиции, трябва да бъдат приети бързо.
„Трябва да приемаме много бързо промените, за да не останем, от много голяма гордост и от излишно сакрализиране на българското гражданство, на опашката на държавите, които могат да поемат вълната от бизнесмени, дейци на културата, които желаят да си сменят гражданството си, поради неразумно високи данъчни закони”, заяви Божидар Димитров пред „Фокус“.


Подобни публикации