2

май

ribbon

Започват безплатни прегледи за алергии и астма

Публикувано в: България;
От: pointburgas

От днес с безплатни прегледи в цялата страна започва национална кампания Месец на алергиите и астмата. Организатор е Националната пациентска организация, със съдействието на алерголози и диетолози.

Алергиите са сред основните проблеми на съвременното общество, а май е периодът, в който се обострят. Състоянията не трябва да се пренебрегват, защото могат да се усложнят, предупреждава алергологът доц. Георги Христов, цитиран от БНР.

“Алергичната хрема е предвестник на развитието на алергичната астма – едно сериозно заболяване, което ако не бъде лекувано, се развива, задълбочава и дава постоянно увреждане на функцията на белия дроб.”, обясни лекарят.

Затова от пациентската организация стартират кампания, която ще осигури безплатен и без направление достъп до специалистите през целия месец и в повечето градове в страната. Консултациите ще се осъществяват след предварителни записвания на телефон             0700 10 515       в делчнините дни от 11 до 17 ч. В рамките на кампанията ще бъде създадена и организация на пациентите с алергии, която ще настоява пред Здравната каса за поемане на лечението.


Подобни публикации