29

юни

ribbon

Държавата ни рекетира, твърдят хотелиери в Слънчев бряг

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Акционерното дружество “Слънчев бряг”АД с мажоритарно държавно участие участва в явен рекет над хотелиери, доставчици и дребни бизнесмени. Това обяви в специално писмо ръководството на Съюза на собствениците-Слънчев бряг, след като вчера организацията изрази недовобството си от новите правила за регулиране на трафика в комплекса, а от акционерното дружество отвърнаха с прессъобщение.

“Към настоящия момент за въвеждане на правила в к.к. “Слънчев бряг” изобщо не може да се говори. Действията на изпълнителния директор Златко Димитров ясно говорят за опити да се пречи на реалния бизнес и на нормалното протичане на летния туристически сезон изобщо. Хаосът, който се създава чрез въведеното часово ограничение на зареждането на обектите показва пълна некомпетентност и липса на всякакъв професионализъм. Така наречените “правила за регулиране на трафика в комплекса” са само една маска, зад която е скрит подписания договор между изпълнителния директор Златко Димитров /без решение на борда на директорите/ и “Интелигентни трафик системи” АД за събиране на такси от всички търговци на територията на курорта “Слънчев бряг”. Тези правила нито са разработени от специалисти, както твърди Златко Димитров, нито са обсъждани, още по-малко съгласувани със собствениците, опериращи в комплекса. Всичко, което се случва в Слънчев бряг е форма на рекет и ако се извършваше от представители на подземния свят, те отдавна да бяха арестувани при някоя поредна акция. Но тук акционерното дружество “Слънчев бряг”АД с мажоритарно държавно участие не само, че не подава сигнал към властите за явния рекет, но и участва в него, подписвайки договор с фирма регистирана в края на март тази година, която по неизвестни причини нарича “международно утвърден оператор”.

Уверяваме, че изразеното недоволство не е на “определени хотелиери”, а на всички членове на Съюза на собствениците, които представляват над 90% от хотелите в Слънчев бряг-Изток, както и на всички доставчици, плащащи по 240 лева на всеки техен автомобил, на шофьорите на таксита, които са рекетирани с по 840 лева, на файтонджиите – с по 2400 лева, на хората от дребния бизнес, които отдават рикши и триколки, за което са принуждавани да плащат по 300 лева за всяка от тях. И всички тези хора задават резонния въпрос – “Какво получават от “Интелигентни трафик системи” срещу това, освен един измислен стикер?”

Всички цитирани по-горе са най-малко хората, желаещи и създаващи напрежение поради простата причина, че всички те разчитат на един кратък сезон от 4-5 месеца, през който очакват да реализират приходи, с които да погасят задълженията си и с които да заплатят за труда на хилядите наети от тях работници и служители.
А ненужните, пречещите, паразитите, опитващи се да функционират и да оцеляват на гърба на истинските участници в туристическия процес е крайно време да си дадат сметка кои са, за какво се борят и да преустановят участието и присъствието си в най-големия и най-красив курорт на Черноморието ни Слънчев бряг.”, се казва в позицията на Съюза на собствениците.


Подобни публикации