29

дек

ribbon

Дрогата на Боевски била за България

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Кокаинът, който е носил Гълъбин Боевски, е трябвало да бъде разпространен в България. По оперативни данни на МВР, щангистът е трябвало да получи между 250 000 и 300 000 евро, заяви пред БНР шефът на ГДБОП главен комисар Станимир Флоров.

От обменената информация и от това, което ние имаме като факти този кокаин е трябвало да стигне и да бъде разпространяван в България. Господин Боевски е трябвало да реши финансовите си проблеми с този внос на 9 кг. кокаин. Aко наркотикът се продаде на едро, е трябвало да се вземат някъде около 250-300 000 еврo, поясни Флоров.

По думите му Боевски е проверен от бразилските власти, тъй като всички българи са поставени в графа “рискови пътници” в латиноамериканската държава.

Директорът на ГДБОП уточни, че службите работят, за да установят по какъв начин са се развили събитията. Боевски не е бил следен от българското МВР, допълни още Флоров.

По-рано адвокат Ивайло Дерменджиев заяви, че  първото заседание на съда в Бразилия по делото срещу олимпийския шампион Гълъбин Боевски се проведе без адвокатска защита. Бразилският адвокат е бил уведомен за заседанието минути преди началото.


Подобни публикации