23

мар

ribbon

Драмата в Сливен продължава

Заложничка бе освободена след 6 часа плен

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Една от служителките в нападнатия клон на „Инвестбанк” в Сливен бе освободена малко след 22.00 ч. Радина Терзиева излезе и бе съпроводена от полицаи с щитове на безопасно място. Така в офиса на банката останаха другите шестима служители и техния похитител. Малко по-рано служител на полицията занесе пред входната врата кутия цигари и бутилка с безалкохолно, поискани от  нападателя.

Междувременно от МБАЛ „Д-р Иван Селимински”-Сливен съобщиха, че 42-годишният охранител, който бе прострелян при банковия обир вече е опериран. „Операцията е успешна, но състоянието на пациента остава тежко. ”, съобщи изпълнителният директор на болницата д-р Васислав Петров.

Станчо Станев бе прострелян в лявата раменна става от извършителя на банковия обир в центъра на Сливен около 16 часа. От банката изразиха благодарност към болницата и екипа, който е оперирал техния колега.

В града е създаден щаб, в който заседават главния комисар Калин Георгиев и ръководителите на полицията. Започна и евакуацията на областната управа, чиято сграда се намира срещу банковия клон. По-рано служителите там се качиха на безопасно място на втория етаж по идея на областния управител Марин Кавръков, за да се избегне опасността от случайни изстрели. Служителите се извеждат от сградата именно оттам със стълба на пожарната.

Сигналът за обира е подаден от паник бутон в банковия офис около 16.00 ч. Малко след това от сградата бе изведен простреляния охранител. Вътре останаха седем от служителите на банката, които похитителят взе за заложници.

40 минути след като е получен сигнала към Сливен с военен самолет е отпътувал отрядът за борба с тероризма, заедно с неговия командир Кирил Димов.


Подобни публикации