13

авг

ribbon

Дочев пак вдигна на билборд бай Тошо

Публикувано в: България;
От: pointburgas

И тази година билборд с лика на Тодор Живков посреща гостите на Несебър и Слънчев Бряг. Несебърлията Дочо Дочев, тънещ в носталгия по отминалото време, е поставил билборда, на който пише: “ТОДОР ЖИВКОВ – дългогодишният лидер на МАЙКА БЪЛГАРИЯ”, съобщава БГНЕС. Изображението е монтирано по средата на пътя до Почивната станция на Министерството на отбраната.

Хората му се радват или го подминават с пренебрежение. Той обаче е на път да се превърне в поредната културно-историческа атракция в Несебър, тъй като все повече хора спират автомобилите си за да се фотографират до него.
Подобен билборд с лика на Тодор Живков беше поставен в Несебър и миналата година от същия несебърлия – 50-годишният Дочо Дочев. Поводът бе 100-годишнината от рождението на бившия комунистически лидер, управлявал страната ни 33 г. до 1989 г. За поставяне на лика му Дочев платил с парите, които спестявал от мига, в който разбрал, че Живков вече не е на власт. Ден след поставянето му обаче билбордът беше атакуван с мастилена бомба. Тогава несебърлията лично се нае с ликвидиране на последствията и билбордът прие първоначалния си вид.
Дочев е щастлив, че вади някогашния лидер от забравата и тази година.
Според него някои хора са забравили за добруването по време на управлението на Живков, но той е историческа личност и като такава ще остане в паметта на българския народ, отбелязва nessebar-news.com.


Подобни публикации