23

мар

ribbon

Грабеж със заложник в банка в Сливен

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Въоръжен грабеж се извършва в момента в банка в Сливен. От полицията съобщиха за радио „Фокус”-Сливен, че грабежът е станал в 16.00 часа. Нападателят все още е в банката. Според очевидци той държи заложници в местния клон на “Инвестбанк”.

Малко след грабежа от сградата, по думите на очевидци, е бил изнесен човек и качен в пристигнала на място на инцидента линейка. Нападателят е все още в сградата на банката, той е маскиран, 200-метров участък е отцепен от полицаите. Полицейски кордон има и на всички изходи от център на града. Не се допускат автомобили и хора в периметъра около банката.
Клонът на банката се намира точно срещу сградата на Областна администрация в центъра на града на 20 метра от пешеходната зона.
Охранител е прострелян по време на нападението на „Инвестбанк” в Сливен. Това съобщи за радио „Фокус”-Сливен Никола Геджев, директор на Областна дирекция на МВР-Сливен. Останалите служители са взети за заложници. Водят се преговори с грабителя, за да се изяснят неговите искания. Геджев напомни, че българското законодателство не позволява плащането на откуп като размяна срещу живота на заложници. Клонът на банката е тъмен.


Подобни публикации