15

апр

ribbon

Все повече деца пият алкохол

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Нараства броят на децата, отровени с алкохол, като няма особена разлика между броя на момчетата и момичетата, показва статистиката. Според доц. Анета Хубенова, началник на Клиниката по токсикология към “Пирогов”, децата пият все по-често, вместо подарък за празник носят алкохол,  а колкото по-скъп и качествен е алкохолът, толкова по-ценен е подаръкът, предаде БТА

Децата пият основно през ваканциите или през почивните дни, но има и такива, които го правят в междучасията, допълни доц. Хубенова. Тежки са последиците и от това, че децата смесват различни видове алкохол.
Алкохол пият дори 10-годишни, особено ако имат родителски “пример”. Тревожно е, че родителите имат все по-малко време за децата си, а подрастващите имат огромна нужда да им се обръща внимание, да им се показва обич и наистина да бъдат обичани от родителите си, каза още токсикологът.
Според статистиката 25-30 на сто от смъртните случаи в млада възраст (до 25 г.) се дължат на злоупотреба с алкохол, посочи доц. Хубенова. Новата клиника по токсикология, която беше открита в болница “Пирогов”, разполага с 10 легла за деца и 20 за възрастни.


Подобни публикации