27

мар

ribbon

Български застрахователи осъдиха 9-годишно дете за 45 000 лева

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Застрахователи поискаха 45 хил. лв. от 9-годишно момиче от Хасково. Веселина е единствен наследник на баща си, който през 2006 г. катастрофира пиян и освен себе си погубва живота на 16- годишно момче. Така още тригодишна тя наследява и дълга, който е платен от застрахователите като обезщетение на роднините на другата жертва.

За да си получат парите, застрахователите започват дела. Окръжният съд осъжда детето да плати 10 хил. лв. В тях са включени материални щети, като към тях са прибавени лихвите и разходите по делото. Докато чака решението на трета инстанция, застрахователят завежда още един иск, този път за 35 хиляди лева, съобщи в репортаж бТВ.
От компанията заявяват, че преди да започнат битката си с 9-годишното дете, няколко пъти са потърсили възможност да уредят отношенията с майката по извънсъдебен път. Тя обаче не се съгласила. Тогава застрахователите потърсили по съдебен път правата си към единствената наследничка на водача.
По закон децата приемат наследството и отговарят за вредите, причинени от родителите им, само до размера на имуществото, което са наследили. По думите на чичото на Веселина Панчо Карамфилов, тя е наследила от баща си „една маса и два стола”.


Подобни публикации