14

дек

ribbon

Български готвачи с медали от Люксембург

Публикувано в: България;
От: pointburgas

С три медала – бронзов за отборно участие и сребърен и бронзов медал за Веселина Славчева, категория “Карвинг” се завърна от Люксембург националният ни отбор на майсторите – готвачи. Състезанието по кулинарно майсторство е под егидата на Световната асоциация на професионалните готвачи – WACS и се провежда по време на международното изложение за гастрономия EXPOGAST.

Своеобразната олимпиада се провежда на всеки четири години. Повече от 1000 готвачи от цял свят отиват да се състезават в избраната категория. Тази година в него се включиха над 45 държави, сред които Аржентина, Австрия, Белгия, Канада, Дания, Германия, Франция, Италия, Индия, Мексико, САЩ, Сингапур и пр.

„За първи път печелим медали от такова състезание – казва Иван Манчев, вицепрезидент на Българската асоциация на професионалните готвачи пред БНР.- Това е повод за гордост, но има още много какво да се желае от нас като работа, като организация и виждане в развитието на кулинарното майсторство.

Радостни сме, че имахме възможност да премерим силите си с най-развитите страни в света в кулинарното изкуство. Ние сме ентусиасти. Всичко си организираме и правим сами. Благодарение на това успяваме да вървим напред. Целта ни е също така да популяризираме България като дестинация за гурме туризъм.”


Подобни публикации