22

фев

ribbon

Българите масово срещу “цигарения дим”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

72,3% от гласувалите в анкета на здравното министерство относно тютюнопушенето на закрити обществени места искат налагането на забрана върху на „цигарения дим”. Според тях забраната за тютюнопушенето на закрити обществени места трябва да бъде въведена незабавно.

Анкетата обхваща периода от 24 януари до 21 февруари тази година, а в онлайн допитването на сайта на здравното ведомство са участвали 1862 души.

22% от гласувалите хора се обявяват против въвеждането на забрана за тютюнопушене на закрити обществени места.

Отлагането на забраната за срок от 1 година среща подкрепата на 2,6 на сто, а 3,1% се обявяват за отлагане с 2 и повече години.

Припомняме, от средата на месец февруари здравното министерство започна тематична проверка в цялата страна за това дали се спазва забраната за тютюнопушене на обществени места. Акцията ще продължи до 18 март, а участие ще вземат всички 28 Районни здравни инспекции.

Целта е да се провери дали се спазват новите правила, които влязоха в сила в края на миналата година. Според тях пушене в закрити обществени места – ресторанти, питейни заведения, барове, хотели, гари, летища, транспортни средства, офиси, училища, се допуска само ако има обособени помещения, които са изолирани с въздухонепроницаеми стени и плътно затварящи се врати.


Подобни публикации