30

юни

ribbon

Бургазлия оглави специализираната покуратура

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Прокурорът по делото срещу Максим Стависки и наблюдаващ прокурор по делото “Октопод” Светлозар Костов бе избран за ръководител на първоинстанционната специализирана прокуратура. Това стана на заседанието на Висшия съдебен съвет (ВСС), като подкрепа за кандидатурата на Костов дадоха 15 членове на съвета, един бе против, а двама се въздържаха, съобщи mediapool.

Вече почти две години Светлозар Костов не внася обвинителния акт по делото срещу организирана престъпна група “Октопод”. Преди това той бе наказан със забележка от ВСС, защото бе заснет на площадка за пързаляне да размахва кънки и бе отправил репликата “Вързахме кънките на Стависки”. Това стана непосредствено след края на процеса срещу фигуриста.

Светлозар Костов говори около половин час пред членовете на ВСС за своите качества, които могат да се окажат полезни на спецпрокуратурата. Той припомни, че е бил прокурор по делото срещу Митьо Очите и хората му, които бяха вкарани в затвора след като сключиха споразумения. Според Костов това дело е “първият крупен успех на правораздаването в най-новата българска история”.

Светлозар Костов направи впечатление и с думите си, че няма да допусне спецпрокурорите да правят “риалити шоута”. Той изтъкна още, че се познава с повечето шефове в МВР.


Подобни публикации