6

авг

ribbon

Бургазлии обичат кораба „Радецки”

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Бургазлии са сред най-многобройните туристи, посещаващи кораба-музей “Радецки”. През летния сезон легендарният кораб е посещаван непрекъснато от семейства с деца, като от няколко години преобладават хора от Бургас, Варна, а скоро имахме група от Казанлък, казва Людмила Дамянова, директор на музея, цитирана от “Фокус”.

Тя посочва, че заедно с ръководството на Националния исторически музей е взето решение да се организират периодични екскурзии с кораба „Радецки” всяка трета събота в месеца. Предстоящата екскурзия ще бъде на 18 август. Разходката с кораба е в акваторията на град Козлодуй около 1 час като се плава десетина километра срещу течението на Дунав и после обратно. Групата трябва да е от 80 души, като цената на пенсионери, студенти и ученици е 4 лева, а за всички останали – 6 лв.
Корабът се е върнал наскоро от основен ремонт от русенската корабостроителница, уточни Дамянова. Ремонтът е започнал през месец март и на 18 май се е завърнал в Козлодуй. Основно е ремонтирана неговата техническа част , подменена е пожаро-изгасителната инсталация.


Подобни публикации