11

сеп

ribbon

Борисов призна в Израел, че не знаем кой е антентаторът

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Израел разполага с категорични данни, че зад атентата в Сарафово стои Хизбулла, заяви премиерът на Израел Бенямин Нетаняху на съвместна пресконференция с премиера Бойко Борисов, провела се в Йерусалим. Имаме несъмнена информация, че тази атака е извършена от Хизбулла. Това е атака, планирана за друга държава, срещу туристи, допълни Нетаняху. Той изтъкна, че Израел има данни, че Хизбула работи тясно с Иран.

Българският премиер Бойко Борисов обаче заяви, че продължава работата на службите за установяването на извършителите на терористичния акт и че към момента България не разполага с достатъчно информация кой е извършителят на атентата.
Израелските служби са доста напред, имаме извършителя, имаме ДНК профил. Трябва да знаем кой е този човек и откъде е дошъл и по този начин ще разгадаем цялата схема и взаимовръзка, заяви той.

Затова много категорично казах на премиера Нетаняху, че винаги бихме застанали срещу всеки терорист или всяка държава, която произвежда такъв , стига да имаме достатъчно доказателства. В момента ние ги нямаме и затова продължаваме много усилено да работим по разследването с всички служби, които могат да допринесат за това, допълни Борисов.

Борисов подчерта, че разследването се води от българските служби, които си партнират със службите от САЩ, Израел, Великобритания. България ще настоява да се намерят и да бъдат съдени онези, които извършиха този кървав атентат срещу израелски граждани, при който беше убит и българския гражданин, категоричен бе той.


Подобни публикации