4

фев

ribbon

Администрацията търси млади висшисти

Публикувано в: България;
От: pointburgas

Започна кандидатстването на младежи до 29-годишна възраст със завършено висше образование по проект „Старт в администрацията”. Желаещите могат да преминат стаж по притежаваната от тях специалност в две министерства – на труда и социалната политика (МТСП) и ва здравеопазването или във второстепенните разпоредители с бюджетни кредити (ВРБК) към съответните двама министри. Заявленията се приемат в бюрата по труда в цялата страна до 15.02.2013 г.

Проектът „Старт в администрацията” има за цел да повиши ефективността в работата на институциите на пазара на труда, социалното включване и здравеопазването, чрез подкрепа на мерките за тяхното институционално изграждане. Ð’ проекта е предвидено да бъдат включени 600 стажанти, като на този първи етап са заявени 266 работни места. На стажантите се осигурява месечно възнаграждение в размер на 400 лв., както и дължимите доплащания за сметка на работодателя, съгласно националното законодателство.

Изискванията за включване в стажуване са съобразени с изискванията за заемане на длъжност „младши експерт” в държавната администрация, а именно минимално образователна степен „професионален бакалавър” и без изискване за минимален трудов стаж/ професионален опит.


Подобни публикации