10

юли

ribbon

Яснополянският симпозиум празнува юбилей

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Село Ясна поляна се превръща в ателие на скулптори от дърво за тридесети път. Юбилейното издание на Националния симпозиум по скулптора в дърво „Ясна поляна 2013” започва на 12 юли. То е организирано от община Приморско, кметство Ясна поляна и Съюза на българските художници. Съгласно статута на симпозиума, чрез предварителен конкурс се определят петима участници – четирима български и един чуждестранен автор.

Тази година до 31 юли в Ясна поляна ще творят скулпторите Андрей Москов, Момчил Мирчев, Никола Диков, Снежана Симеонова и Гоце Евтимов – Македония. Техните творби, вдъхновени от уникалната природа на Странджа, по традиция ще бъдат поставени в галерията на открито на площада на Ясна поляна.
Стартът на симпозиума по скулптура ще бъде даден с откриване на изложба от рисунки на децата, участници в живописния пленер, организиран в Ясна поляна за втора поредна година. В продължение на седмица 25 малки художници рисуваха селския бит и природата на Странджа под ръководството на художничката Мария Шурелова. Изложбата от детски рисунки ще остане като своеобразна атракция в салона на читалището през цялата година.
Официалното откриване на изложбата и симпозиума по скулптура е от 18:30 часа в читалище „Лев Н. Толстой – 1926”.


Подобни публикации