9

май

ribbon

Утре отсяват финалистите за “Бургас и морето”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Повече от 40 песни вече са подадени за участие в 31-я Национален конкурс за песен „Бургас и морето”. Точният им брой ще се знае буквално минути преди да започне заседанието на подборната комисия, което ще се проведе утре в Радио Бургас.

За първи път от 4 години подборната комисия ще се събира и заедно ще прослуша всички песни. Поради факта, че „Бургас и морето” тази година се провежда под мотото „За повече българска музика в родния ефир”, форматът на журито е променен с цел по-голяма част от песните, достигнали до финала на фестивала, да бъдат чути по българските радиа.
Основната част от хората, на които се пада тежката задача да излъчат финалистите, са музикални редактори и/или водещи в различни радиостанции. Подборната комисия, която в последствие ще бъде и жури на фестивала, е в състав: председател – Митко Щерев, членове – Йорданка Христова, Гриша Трифонов, Тома Спространов, Йордан Георгиев – Данчо Стълбицата, Атанас Стоянов – БГ радио, Драгомир Симеонов – Дарик радио, Светослав Николов – Джаз ФМ и БТВ радио, Георги Янакиев – радио Бургас и Димитър Маджаров – представител на община Бургас. Те ще изберат 12-те песни, които ще бъдат представени на 3 август в Летния театър на Бургас под съпровода на група „Горещ пясък”.


Подобни публикации