8

фев

ribbon

УЕФА смята за съмнителни два мача на “Черноморец”

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Европейската футболна централа смята за съмнителни двата мача между “Черноморец” и “Спартак” (Плевен) за Купата на България,играни през миналата година. Това стана ясно от сигнал на УЕФА, изпратен до Българския футболен съюз, в който се посочват общо 10 съмнителни срещи, които са се изиграли в “А“ група и в турнира за купата на България през 2012 година.

В най-много странни мачове е замесен отборът на Пирин (Гоце Делчев) – 4. Срещите са играни с ЦСКА, Литекс и Монтана, който е вторият най-съмнителен български тим, отбелязва още в. “Преса”
В списъка има и мач на шампионите Лудогорец. Става дума за двубоя с Етър, игран в началото на ноември, в който тимът от Разград бие с 4:0. Мачове на Лудогорец вече са били разследвани от УЕФА, но без последствия.
Всички български мачове, разследвани от УЕФА са Ботев (Пд) – Монтана 3:1, Монтана – Пирин (ГД) 3:0, Пирин (ГД) – Монтана 3:2, Спартак (Пл) – Черноморец 0:4, Лудогорец – Етър 4:0, Ботев (Пд) – Миньор (Пк) 2:0, Литекс – Пирин (ГД) 5:0, Черноморец – Спартак (Пл) 5:0, Пирин (ГД) – ЦСКА 0:5, Литекс Спартак (Вн) 7:1.

Тези 10 мача все още не са част от 380-те срещи в Европа, които се разследват от Интерпол.


Подобни публикации