24

апр

ribbon

С “Прометей” отличават бургаската болница

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

МБАЛ Бургас АД един от тазгодишните носители на наградата „Прометея”, която КНСБ всяка година връчва на предприятия, създали добри и здравословни условия на труд за своя персонал.

Наградата „Прометея” е учредена през 2008-ма година и оттогава се връчва всяка година на 28 април – Световен ден за охрана на труда и почитане жертвите от трудови злополуки. Нейни носители стават 3 предприятия от различни браншове. Бургаската болница получава наградата в бранш „Здравеопазване”.

Тази година церемонията по връчване на наградите ще бъде изтеглена на 26 април, петък и ще се проведе в централата на КНСБ в столицата.

Номинацията е постъпила от КНСБ в болницата, представлявана от д-р Златин Трепечов. Чрез председателя на бранш „Здравеопазване” в Бургаски регион д-р Таня Николова тя е предадена в столицата. Там, на база определени критерии, бургаската болница е получила най-висока оценка в сравнение с други предприятия от същия бранш.

Изпълнените критерии са свързани с безопасност и подобряване условията на труд – подписан колективен трудов договор, редовни инструктажи по безопасност на труда, инвестиции в нови отделения и в ремонти на старите. Отчетено е, че в периода 2011-2012 година, в Бургаската болница са изградени 5 нови отделения, основно ремонтирани са още 6, направени са и първоначални инвестиции за създаване на още три нови звена.


Подобни публикации