16

апр

ribbon

Стадионно затъмнение отложи “Черноморец”-“Литекс” за днес

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Мачът между “Черноморец – Бургас” и “Литекс” от 22-ия кръг на “А” група бе прекратен след само 14 минути игра. Причината бе токов удар в Бургас, който изключи осветлението на стадион “Лазур” и направи невъзможно провеждането на срещата.

Двата отбора прекараха на терена повече от 20 минути преди съдията Ивайло Стоянов да вземе окончателното решение да прекрати двубоя. Това стана след консултация с дежурния делегат и представители на домакините.

Оказа се, че повредата е извън стадиона и е много сериозна, а електроразпределителното дружество, което отговаря за района ще се нуждае от няколко часа, за да я отстрани.

БФС взе решение срещата да се изиграе днес от 21,00 часа.

От клуба официално обявиха, че проблем на територията на стадиона няма, че аварията е извън стадиона и за нея отговаря EVN.

Директорът на пресслужбата на “Черноморец – Бургас” Евелин Кузманов внесе повече яснота около причините за изгасването на основна част от осветлението на стадион Лазур в 15-ата минута на мача с Литекс, довел до прекратяване на срещата от 22-ия кръг на А група.

“Повредата е голяма и доста сериозна и ще са необходими няколко часа, за да се отстрани“, заяви Кузмано, цитиран от Sportal.bg.

“Повредата е извън стадиона, като не идва напрежение, за да се захрани осветлението. Трябва да се работи през нощта, за да се отстрани аварията. Нашите хора имат готовност да работят, за да се отстрани тази победа. Жалко и за хората, и за футболистите е, че мачът трябва да се прекрати.

Всички условия за провеждане на срещата бяха изпълнени. Не знам и не мога да коментирам какви точно са причините за спирането на тока. Повредата беше извън стадиона.“


Подобни публикации