19

апр

ribbon

Снайперисти ще избиват заразените с шап животни

Хеликоптери се включват в акцията в Странджа

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Помощ от полицията и снайперисти е поискал председателят на Агенцията по безопасност на храните Йордан Войнов. Те трябва да помогнат за ликвидирането на заразените от шап безстопанствени животни, които разнасят болестта из Странджа. Проведената от ловци хайка е ликвидирала само 6 от общо 25 набелязани добичета, може да се търси помощта и на хеликоптери, заяви Войнов пред БНР.

Според него до средата на седмицата на пазара ще се появи хлябът по стандарт. По думите му над 30 фирми досега са заявили желание за производство на такъв хляб. Комисии категоризират производствените обекти за хляб, посочи Войнов и добави, че ще има три категории за производителите. Първа категория ще са тези производители, които отговарят на изискванията. Втора категория са производители с малки забележки, а трета – тези с по-големи пропуски.

Агенцията по храните вече се е самосезирала по проучване на словашка потребителска организация, според което световни фирми продават в новите страни-членки изделия с по-ниско качество.


Подобни публикации