9

ное

ribbon

Реаномобил дар за Бургас от Израел

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Специално оборудван реаномобил ще получи като дарение Бургас, в знак на признателност, за бързата и компетентна логистична и медицинска помощ, която беше оказана на пострадалите от атентата на летището в Сарафово. Това ще стане на тържествена церемония, на която ще бъдат връчени благодарствени грамоти на всички медици и служители на аерогарата, помогнали на пострадалите в терористичният акт израелци.

„Специални благодарности ще бъдат изказани и на кмета на община Бургас Димитър Николов, който оказа огромна помощ и показа голяма загриженост към нашите сънародници“, заяви Н. Пр. Шаул Камиса – Раз, извънреден и пълномощен посланик на Израел в България по време на среща с кмета Николов. На срещата присъства Орлин Мандов, почетен консул на Израел в Бургас.

Дипломатите и кметът обсъдиха техническите възможности в Бургас да бъде въведена
високотехнологична система за пълно 24-часово видеонаблюдение на целия град и стратегически транспортни обекти. „Необходимо е много прецизно заснемане, особено около летището, ЖП и автогари. Изискването на община Бургас ще е видео информацията да се съхранява дълго време на сървъри с висока защита.“, уточни Николов.
Предстои скоро в Бургас да пристигнат специалисти, в различни области на медицината, които да консултират своите колеги. Идеята е в бъдеще да бъдат създадени специализирани клиники за диагностика и лечение на различни болести.


Подобни публикации