21

яну

ribbon

Първият сняг посети Бургас

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Макар и само за няколко часа, първият сняг за тази година гостува на Бургас. За съжаление на най-малките и за радост на възрастните, бялата покривка бе минимална и не създаде затруднения.

Иначе в страната снеговалежът бе обилен, но доведе само до временно затваряне на пътища в сраната. Магистралите “Хемус” и “Люлин” периодично бяха затворени за движение за да се почисти снега, съобщиха от агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ).
Километрична опашка от автомобили се е образувала в района на разклона за Борово по пътя Русе – Бяла. Пътят не е разчистен, въпреки уверенията на Пътното управление, че много машини работят. Камионите се спират още преди град Бяла, предаде БНР.
Код “жълто” е обявен за 11 области в страната, съобщиха от Националния институт по метеорология и хидрология при БАН. В Смолянска област се очаква силен снеговалеж и поледица.
Без ток са около 15 000 потребители на ЧЕЗ в 16 населени места в Западна България. Най-сериозни са проблемите в района на Плевен, Ловеч и Софийска област. Причината за авариите са обилният снеговалеж и паднали върху електрическата мрежа дървета. В община Ловеч без електроенергия са 6 населени места, като са засегнати 2700 потребители. В Плевенско без ток са 5000 абонати. В Софийска област засегнати са около 4000 клиенти на ЧЕЗ в Костинброд, Драгоман и Своге.


Подобни публикации