18

май

ribbon

Пролетно почистване на кабинета

Очакват се още персонални промени в правителството

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

От правителството се освобождават министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков и зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Марий Косев. Техните постове се поемат съответно от досегашния заместник на Цветков Ивайло Московски и от депутата от ГЕРБ и зам.-председател на парламентарната икономическа комисия Делян Добрев. Това обявиха офиицално от правителствената пресслужба в сряда, след като по-рано през деня стана ясно за двете оставки

От Министерството на транспорта заявиха, че Цветков е посочил лични причини за оттеглянето си, за Косев също се твърди, че е подал оставка като мотивите за това остават неясни, макар че според други информации е отстранен. Смяната на Косев става в отсъствието на прекия му началник Трайчо Трайков, който днес и утре е на газова и ядрена конференция във Варшава и в Прага, но стана ясно, че това е съгласувано с него преди да замине.

Според запознати тези рокади в кабинета ще бъдат последвани от други, като целта на премиера е да освежи екипа си предизборно.


Подобни публикации