11

фев

ribbon

Продават плажа около Фрегатата

БСП - Бургас иска оставката на областния управител и регионалния министър

Публикувано в: Бургас;
От: pointburgas

Подготвя се за продажба част от плажа на Бургас около емблематичната бургаска Фрегата, изгоряла мистериозно предиди две години. За това предупредиха днес от БСП – Бургас. Партията разполага с документи, според които близо декар, по предложение на областния управител, е деактуван от публична държавна собственост в частна държавна собственост. Фирмата, на която се продава терена е „Булгариен Директ Райзен”- собственик на хотел „Приморец”.

Според Румен Петков става въпрос за корупционна практика. Регионалният министър Лиляна Павлова е прокарала решението в Министерски съвет, затова днес от БСП поискаха нейната оставка, както и тази на областния управител Константин Гребенаров.
Областният лидер на БСП Атанас Зафиров определи случая като „Дюнигейт 2”, тъй като около „Фрегатата” има пясъчни дюни. От БСП заявиха, че ще продължат да следят случая.
„Да обвинят Николай Димитров за случая с дюните, това е перверзия. Ти имаш три министерства ангажирани там, изключителна държавна собственост и обвиняваш за това кмет”. Така коментира ддепутатът от Коалиция за България Румен Петков случая с повдигнатите от прокуратурата обвинения срещу кмета на община Несебър Николай Димитров и главния архитект Валентин Димов.

снимка Тодор Манолов


Подобни публикации